Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός life coach και ενός ψυχολόγου;

Ο coach δεν πρέπει να συγχέεται με τον ψυχολόγο, δε δίνει συμβουλές καθώς αυτό είναι απαγορευτικό.

Επίσης, χρησιμοποιεί την εμπειρία του παρελθόντος απλά και μόνο για να είναι το άτομο πιο καταρτισμένο και πιο δυνατό ώστε να προχωρήσει μπροστά, όμως δεν πηγαίνει πίσω για να θεραπεύσει τραύματα του παρελθόντος και μετά να προχωρήσει, βασίζεται στο τώρα και στο μέλλον.

Αυτό που κάνει ο coach είναι να βοηθήσει τον πελάτη να ανακαλύψει μόνος του τις απαντήσεις που χρειάζεται, και που βρίσκονται μέσα του, ώστε να διευκολύνει τη ζωή του, επενδύοντας στον ίδιο του τον εαυτό, στην ευτυχία του, στην ψυχική του υγεία και ηρεμία και τελικά στην προσωπική του εξέλιξη.

Επίσης μια άλλη ουσιαστική διαφορά με τον ψυχολόγο έχει να κάνει με το ρόλος που παίζει το υποσυνείδητο. Στον ψυχολόγο γυρίζεις πίσω στο παρελθόν προκειμένου να κλείσεις και να επουλώσεις τα τραύματά σου, τα οποία αποτελούν ένα μικρό κομμάτι του υποσυνείδητου.

Ενώ οι coaches ασχολούμαστε με το άλλο μεγάλο κομμάτι του υποσυνείδητου που έχει να κάνει με τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητές μας, με τα ταλέντα καθώς και με όσα μπορούμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής, στο μέλλον.

Μοιραστείτε το