Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;

ΑΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ …..

Τι χρειάζεται για να γίνει μια δραστική αλλαγή στη ζωή; 1. Πρέπει να έχουμε ένα όραμα του τι πραγματικά θέλουμε, Όχι τι νομίζουμε ότι θέλουμε ή τι θα έπρεπε να θέλουμε...
  Για παράδειγμα πολλοί λένε, θα χάσω πέντε κιλά, θα κόψω το κάπνισμα, θα κόψω τη ζάχαρη... Όμως είναι δύσκολο να πας μπροστά με ένα τέτοιο στόχο!!!!!
  Το όραμα έχει να κάνει με κάτι που πρόκειται να δημιουργήσουμε πρέπει να μας συναρπάζει, να είναι ελκυστικό!!!!

 2. Επίσης θα πρέπει να έχουμε ισχυρούς λόγους που θα μας στηρίξουν όταν κάνουν την εμφάνισή τους οι αναπόφευκτες προκλήσεις, όπως:
  Όταν πεινάμε την ώρα που κάνουμε δίαιτα, Όταν νιώθουμε κουρασμένοι αλλά πρέπει να γυμναστούμε, Όταν φοβόμαστε...
  Αυτοί οι ισχυροί λόγοι μπορεί να είναι θετικοί αλλα μπορεί να είναι και αρνητικοί. Όπως:
  - Αν δεν κάνω αυτό θα μου στοιχήσει ή
  -Αν το κάνω αυτό θα φτιάξω τη ζωή μου


Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;

Αν έχουμε ένα καλό όραμα και σοβαρούς λόγους που θα μας δίνουν ώθηση στις δυσκολίες, ακόμα και αν χάσουμε το στόχο για λίγο,θα τον ξαναβρούμε αμέσως και θα κάνουμε την αλλαγή.


Πρώτο βήμα: το όραμα,
Δεύτερο βήμα: οι ισχυροί λόγοι,
Τρίτο βήμα: επαναλαμβάνουμε καθημερινά το όραμά μας, το οραματιζόμαστε!!!

Όσον αφορά τα κίνητρά μας, Υπάρχουν δύο είδη κινήτρων: 1. Η πίεση η οποία απαιτεί θέληση και συνήθως δεν διαρκεί,

 2. Και η ώθηση, η οποία μας παρακινεί και διαρκεί


Αν πούμε ότι ο στόχος μας για αυτό το μήνα, είναι να χάσουμε 5 κιλά, Πέραν του ότι δεν έχει και πολύ πειθώ, μας κάνει να νιώθουμε μια πίεση ότι πρέπει να σπρώξουμε για να γίνει. Θα ήταν λοιπόν πολύ καλύτερο να εκφράσουμε το στόχο μας με ένα τρόπο που να έχει τη δύναμη να μας ωθήσει.
Πως μπορούμε λοιπόν να τον πούμε διαφορετικά;

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;
Τις επόμενες 60 μέρες θα αλλάξω το σώμα μου, θα νιώσω ομορφότερος, πιο δυνατός, πιο υγιής , πιο ζωντανός από ποτέ, θέλω να με κοιτάω στον καθρέφτη και να με γουστάρω, θέλω να είμαι περήφανος.

Αλήθεια, σας έχει τύχει ποτέ κάτι που να το θέλετε τόσο πολύ που να μην μπορείτε να σταματήσετε να το σκέφτεστε;

Ίσως ένα επαγγελματικό βήμα, μια σχέση ή ένα αυτοκίνητο; Να σας έχει γίνει έμμονη ιδέα; Kαι ξαφνικά να συμβαίνουν διάφορα γεγονότα που σας οδηγούν εκεί; Αγοράσατε ποτέ ένα ρούχο ή ένα αμάξι και μετά το βλέπετε παντού; Μπορεί να κυκλοφορούσε από πριν , εσείς όμως γιατί το βλέπετε τώρα;

Ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου καθορίζει τι παρατηρούμε και τι αναγνωρίζουμε στον κόσμο, όταν θέτουμε ένα στόχο και τον επαναλαμβάνουμε καθημερινά και τον νιώθουμε, γίνεται κομμάτι του εαυτού μας, και ο εγκέφαλος γίνεται οξυδερκής αρχίζει να παρατηρεί οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν και οτιδήποτε μπορεί να μας ωθήσει μπροστά.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, πρέπει να ανεβάσουμε τον πήχη, να ανεβάσουμε τα στάνταρ μας.

Να κάνουμε τα ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ……………………ΠΡΕΠΕΙ.


Οι περισσότεροι λένε θα έπρεπε να χάσω βάρος, θα έπρεπε να γυμνάζομαι, θα έπρεπε να πηγαίνω νωρίτερα στη δουλειά μου, θα, θα, θα…….Τι πρέπει να πουν;
ΩΣ ΕΔΩ!!!! Θα βρω ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ τον τρόπο να το κάνω, Να κάνουν το κλικ, να κάνουν το ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ > ΠΡΕΠΕΙ και να μην ξαναγυρίσουν πίσω.

Επίσης, οι άνθρωποι ακολουθούμε αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε, αν πούμε ότι θα προσπαθήσουμε να κόψουμε το κάπνισμα αλλά πιστεύουμε βαθιά μέσα μας ότι για μια ζωή θα είμαστε καπνιστές δεν πρόκειται ποτέ να το κόψουμε, διότι πάντα παραμένουμε πιστοί στην ταυτότητά μας. Η πιο ισχυρή δύναμη στην ανθρώπινη προσωπικότητα είναι η συνέπεια στην εικόνα που μας καθορίζει. Αν καθορίζεσαι ως συντηρητικός δε θα κάνεις ποτέ καμία τρέλα, ή αν λες ότι πάντα ήμουν υπέρβαρος, είμαι βαρυκόκαλος πάντα θα βρίσκεις τρόπο να γυρίσεις σε αυτή την κατάσταση, επειδή εκεί τα πράγματα είναι ασφαλή.

Δε μιλάμε τόσο για αλλαγή της ταυτότητάς σας, όσο για την εξέλιξή της.

Πολλών ανθρώπων η ζωή σήμερα βασίζεται σε αξίες ή πεποιθήσεις που δημιουργήθηκαν 10, 20 ή και 30 χρόνια πριν …

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;
Πάρτε για παράδειγμα έναν τεράστιο ελέφαντα σε ένα τσίρκο που τον έχουν δεμένο με ένα σχοινί και ένα ξύλινο πασαλάκι που αν θέλει μπορεί να γκρεμίσει όλο το τσίρκο αλλά εκείνος παραμένει αδύναμος καθώς θυμάται τον εαυτό του από τότε που ήταν μικρούλης και προσπαθούσε να λυθεί από το εν λόγω σχοινί και το πασαλάκι και δεν μπορούσε. Έτσι και τώρα έχοντας στο μυαλό του εκείνη την εικόνα δεν προσπαθεί καν. (Πηγή εικόνας: https://chuksemmablog.com/2018/01/lessons-elephant-rope-story/)


Θέλω να σκεφτείτε οτιδήποτε σας δεσμεύει στη ζωή σας και να αναρωτηθείτε πότε αποφασίσατε ότι είναι δεσμευτικό για εσας;

ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ, ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.


Δε μπορούμε να ελέγξουμε τον εξωτερικό κόσμο, αλλά αν μπορέσουμε να ελέγξουμε το μυαλό μας, αν μάθουμε τη δυναμική του , τότε μπορούμε να πετύχουμε!!!
Είναι πολύ σημαντικό να ανεβάσουμε τα στάνταρ μας!!!!

Έχετε πει ποτέ στον εαυτό σας, θα κάνω αυτό ή εκείνο αλλά έπειτα χάσατε το στόχο σας επειδή δε στηρίξατε την επιλογή σας;
Ξέρετε γιατι έγινε αυτό;

Διοτι δεν στηρίξατε την απόφασή σας με συγκεκριμένα τελετουργικά, καθώς αυτά είναι που μας ενδυναμώνουν, πρέπει να σπάμε το στόχο μας σε μικρά κομματάκια, σε μικρά καθημερινά πράγματα που όταν τα κάνουμε,δύσκολα αποτυγχάνουμε, και έτσι βιώνουμε καθημερινά μια μικρή νίκη.
Ξεκινάμε από τα στάνταρ μας και στην πορεία ακολουθούν τα τελετουργικα.

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;
Για παραδειγμα αν θέλουμε να έχουμε ένα ωραίο σώμα, ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι να το αποκτήσουμε: ξυπνάμε το πρωι φοράμε τα αθλητικά μας, κάνουμε τη γυμναστική μας,τρώμε ένα υγιεινό πρωινό πίνουμε αρκετό νερό, παίρνουμε μαζί μας τα ταπεράκια μας.
Ενώ αν είμαστε υπέρβαροι έχουμε άλλες συνήθειες, ξυπνάμε το πρωί, τηγανίζουμε αυγά με λουκάνικα και μπέικον, πίνουμε ένα γλυκύτατο καφεδάκι και στη δουλειά παραγγέλνουμε delivery.
Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;


Η επιτυχία ή η αποτυχία δεν είναι ουρανοκατέβατα γεγονότα κάποια τελετουργικά έχουν οδηγήσει σε αυτές.


Και όταν βλέπετε κάποιον που έχει πετύχει να ξέρετε ότι:

Οι άνθρωποι ανταμείβονται δημόσια για όσα εξασκούν κατ’ ίδίαν .

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;
Τον Μάικλ Τζόρνταν τον γνωρίζετε όλοι έτσι δεν είναι; Όταν τον ρώτησαν λοιπόν αν όλη η επιτυχία του οφείλεται στο θεόσταλτο ταλέντο του, ξέρετε τι απάντησε; Ναι έχω ταλέντο και δουλεύω σκληρά, αλλά περισσότερο ρόλο έχουν παίξει τα στάνταρ μου, είναι πολύ υψηλά, κάθε μέρα ανταγωνίζομαι τον ίδιο μου τον εαυτό και απαιτώ περισσότερα.


Ανεβάστε τον πήχη!!!!! Νιώστε την απίστευτη δύναμη να νικήσετε ότι σας κρατά πίσω, περάστε απέναντι και γνωρίστε τον αληθινό σας εαυτό.

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;
Δείτε τον Μάικλ Φελπς, πόσοι έχουν πάρει 7 χρυσά μετάλλια σε μια διοργάνωση; Θυμάμαι την τελευταία του κούρσα που ήταν εξαντλημένος, και νίκησε με 1/100 του δευτερολέπτου. Αλήθεια πως έγινε αυτό; Θεωρείτε ότι είχε κάποια μαγική ικανότητα; Ο Φελπς απλά, ακολούθησε την κατάλληλη στιγμή τα στάνταρ του που έλεγαν ότι AYTOΣ EINAI ο πρωταθλητής, και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ TΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ!!! Και έτσι βρήκε τη δύναμη να κερδίσει και πάλι!!!! Σε αυτό το τελευταίο λεπτό, τον βοήθησαν τα τελετουργικά του.Οι περισσότεροι κολυμβητές έκαναν καθημερινά προπονησή, αυτός όμως έκανε 2 ή ακόμα και 3 προπονήσεις την ημέρα, οι άλλοι τον περνούσαν για τρελό, αλλά όταν ήρθε η ώρα ο Φελπς απέδειξε για μια ακόμα φορά την αξία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Θέλω να σκεφτείτε ποιο τομέα της ζωής σας θέλετε να βελτιώσετε; Ποιος είναι ο πιο σημαντικός για εσάς αυτή την περίοδο; Το σώμα σας; η εργασία σας; οι σχέσεις σας; Τα οικονομικά σας; Βρείτε τον τομέα, και

Βήμα 1: Γράψτε λεπτομερώς πώς είναι αυτός ο τομέας της ζωής σας σήμερα.
Πχ είμαι 8 κιλά βαρύτερος ή δεν έχω σχέση και θα το ήθελα
Ή ναι έχω μια καλή σχέση αλλά λείπει το πάθος….

Γράψτε την αλήθεια!!!

Βήμα 2: Γράψτε ποια ήταν τα τελετουργικά που σας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Λεπτομερώς και με απόλυτη ειλικρίνεια.

Γράψτε τα ακόμα και αν δεν σας αρέσουν
Κάτι που τρώτε, κάτι που κάνετε, η έλλειψη στόχου; Τι;

Βήμα 3: Γράψτε συγκεκριμένα ποιο είναι το όραμά σας,
Πώς θα νιώθετε όταν το πετύχετε, ποιος θα είστε, πώς θα είστε;
Πόσο σημαντικό είναι για εσας;

Βήμα 4: Γράψτε λεπτομερώς τα τελετουργικά που θα σας πάνε στο όραμά σας.

Για παράδειγμα, αν ο στόχος σας έχει να κάνει με το σώμα σας, πότε θα ασκείστε, ποιες μέρες ,ποιες ώρες, ποσες ώρες, με ποιο τρόπο; Φτιάξτε ένα πρόγραμμα πολύ πολύ συγκεκριμένο και ακολουθείστε το μέχρι που θα το κάνετε πλέον αυτόματα.

Η θέληση δεν διαρκεί αλλά τα τελετουργικά αν τα ακολουθήσουμε για μια ζωή, σιγά σιγά θα μας γίνουν καλές συνήθειες…..

Πώς μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε στην ζωή μας;

Αν θέλετε μια καινούρια ζωή ξεκινήστε ΤΩΡΑ!


Και θα δείτε ότι μόλις ένας τομέας της ζωής σας βελτιωθεί, αυτό θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους.

Υπάρχουν δύο είδη πόνων στη ζωή,

 1. Ο πόνος που νιώθουμε όταν πειθαρχούμε ο οποίος ζυγίζει γραμμάρια

 2. Και ο πόνος που νιώθουμε όταν μετανιώνουμε που δεν προσπαθήσαμε για κάτι ενώ θα μπορούσαμε, ο οποίος ζυγίζει τόνους.


Δε μπορούμε να γυρίσουμε πίσω και να κάνουμε κάποια κομμάτια της ζωής μας πιο όμορφα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε μπροστά και να το κάνουμε ολόκληρο όμορφο.

Πάρτε τον έλεγχο της ζωής σας στα χέρια σας, και κυνηγήστε τα όνειρά σας με πάθος, γιατί αξίζετε το καλύτερο !!!!

Μοιραστείτε το