Τι ειναι το Life Coaching

Με το Life Coaching ο άνθρωπος μπορεί να φέρει σε ισορροπία τις τρεις διαστάσεις του, σώμα – ψυχή – πνεύμα, αλλά και τον εαυτό του με το περιβάλλον στο οποίο ζει και συναναστρέφεται.
Η προπόνηση ζωής εστιάζεται στο εδώ και τώρα και στις μελλοντικές δυνατότητες,  μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε την ευθύνη της τωρινής μας κατάστασης και να επιλέξουμε πώς να τη χειριστούμε ώστε να περάσουμε στη ΔΡΑΣΗ και να αλλάξουμε τα πράγματα δημιουργώντας κάτι με μεγαλύτερο νόημα. Είναι μια μέθοδος προσωπικής ανάπτυξης, αυτοβελτίωσης και στοχοθέτησης.
Απευθύνεται σε ανθρώπους ψυχιατρικά υγιείς οι οποίοι έχουν ισχυρό κίνητρο για να πετύχουν τους στόχους τους και τα όνειρά τους, βγάζοντας από τη μέση προκαταλήψεις ή παγιωμένες αρνητικές πεποιθήσεις ή οτιδήποτε άλλο τους κρατάει δεμένους στην απραξία και τη στασιμότητα όπως π.χ. κάποιος σαμποτέρ.
Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσεις εάν το Life Coaching είναι για εσένα είναι με το να το δοκιμάσεις!

O Life Coach βοηθά τον Coachee του

  • Να καταλάβει τον εαυτό του και τις ανάγκες του
  • Να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που έχει κατά νου γρήγορα και αποτελεσματικά
  • Να βάλει προτεραιότητες στη ζωή του
  • Να θέσει στόχους και να δει ποιες εναλλακτικές έχει
  • Να βάλει σε εφαρμογή αποτελεσματικές στρατηγικές και πρακτικές για να πραγματοποιήσει τους στόχους αυτούς
  • Να κινητοποιηθεί και να παραμείνει συγκεντρωμένος

Επιπλεον τον βοηθα:

  • Να αποκτήσει αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, πίστη στον εαυτό του και αποφασιστικότητα
  • Να βελτιώσει την επικοινωνιακή του δυνατότητα και την ψυχική του ισορροπία
  • Να αποκτήσει μεθοδικότητα, οργανωτικό πνεύμα, ρεαλισμό και καλύτερες σχέσεις με τους γύρω του
Σε συνεργασία με τον προσωπικό σου Coach, θα σχεδιάσεις τη ζωή που θέλεις, δημιουργώντας απεριόριστες δυνατότητες, συνδέοντας τον σκοπό σου και το πάθος σου με εξωτερικούς στόχους, που θα σου επιφέρουν τη ζωή που ονειρεύεσαι και θέλεις.
Charles Swindoll

Charles Swindoll

Life is 10% what happens to you and 90% how you react to it.

Ο Life Coach έρχεται να μας βοηθήσει να περάσουμε από ένα στάδιο της ζωής μας στο επόμενο, να ανακαλύψουμε την κρυμμένη μας δύναμη ώστε να κάνουμε πραγματικότητα τις επιθυμίες μας σε κάθε τομέα της ζωής μας, το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση και πίστη στον εαυτό μας.
Το μεγαλύτερο βήμα για να βρει κάποιος το νόημα και το σκοπό στη ζωή του είναι το να συνειδητοποιήσει ότι η σημερινή του ζωή είναι η ευκαιρία του να μεταλλαχθεί από ένα θύμα της τύχης στον δημιουργό του πεπρωμένου του. Οι εξωτερικοί παράγοντες και η τύχη δεν προδιαγράφουν τη ζωή μας. Το παρελθόν είναι για να μάθουμε και να προχωρήσουμε. Αυτό που μετρά είναι να γνωρίζουμε ποιοι πραγματικά είμαστε, που θέλουμε να παμε και να είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα βήματα που χρειάζονται. Να σκεφτόμαστε με τρόπο που μας ευνοεί και δεν μας σαμποτάρει. Να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας στα χέρια μας . Άλλωστε κάθε αλλαγή χρειάζεται πράξεις ώστε να γίνει πραγματικότητα.
Πολλές φορές παγιδευόμαστε σε μια περιοχή που ονομάζεται «ζώνη άνεσης», είναι η περιοχή αυτή στην οποία νιώθουμε άνετα και βολικά, νιώθουμε ασφαλείς. Έρχονται στιγμές που νιώθουμε γενναίοι και θέλουμε να κάνουμε αλλαγές και έτσι κάνουμε λίγα βήματα έξω από τη ζώνη άνεσής μας, αλλά μόλις τα πράγματα δυσκολέψουν μας πιάνει πανικός και αποσυρόμαστε γρήγορα μέσα στα όριά της ξανά. Έξω όμως από τα όρια αυτά υπάρχουν πολλές δυνατότητες για την ανάπτυξη και την εξέλιξή μας. Έξω από τα όρια αυτά βρίσκεται η «ζώνη μάθησης – δύναμης».
Με το coaching εξερευνούμε αυτή την περιοχή δυνατοτήτων. Μας προκαλεί να αποκτήσουμε διαφορετική οπτική και να αναλάβουμε δράση. Ο coach είναι σαν τον κηπουρό που παρέχει νερό και θρεπτικές ουσίες ώστε να αναπτυχθεί ο κήπος και ταυτόχρονα βγάζει τα ζιζάνια.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ COACHING;

Είναι ευεργετική για τον coachee και σε πολλά άλλα επίπεδα. Παρακάτω, παρατίθενται κάποια από τα οφέλη που ο coachee αποκομίζει μέσω του coaching. Αποκτά:

Eνσυνειδητοτητα (Mindfulness)

Tο coaching για να είναι αποτελεσματικό, θα πρέπει να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του εαυτού του coachee, και να βελτιώνει την ενσυνειδητότητά του. Ενσυνειδητότητα είναι η επίγνωση που προέρχεται από τη σκόπιμη και χωρίς επικρίσεις προσήλωσή μας στην παρούσα στιγμή και στα πράγματα όπως ακριβώς έχουν. Είναι η κατάσταση κατά την οποία κάποιος είναι επικεντρωμένος στο εδώ και τώρα.
Η ενσυνειδητότητα αυξάνει την αποτελεσματικότητα, τη συγκέντρωση και την επίγνωση, κάνει το μυαλό πιο «καθαρό» και «κοφτερό», αυξάνει την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργικότητα και μειώνει τα λάθη.

Ελαστικοτητα (Resilience)

Πολύ σημαντικό έργο για τον coach, αποτελεί το να βοηθήσει τον coachee του να αποκτήσει ψυχικό σθένος ώστε να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες καταστάσεις επιτυχώς.
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων με δύναμη ψυχής, είναι ότι έχουν:
- Αισιοδοξία - Σιγουριά για τον εαυτό τους - Είναι συγκεντρωμένοι - Ανοιχτοί σε νέες ιδέες - Ζητούν βοήθεια αν το χρειαστούν - Είναι συγκροτημένοι - Είναι δραστήριοι
Μετά από ένα χρονικό διάστημα όπου το σθένος έχει δυναμώσει, η πιθανότητα να κάνει κάποιος αλλαγές και σε άλλα σημεία της ζωής του δεν τον φοβίζει τόσο όσο παλαιότερα

Θετικη Νοημοσυνη (Positive Genius)

Μεγάλο κέρδος που προσφέρει το coaching είναι η ανάπτυξη της θετικής νοημοσύνης, για τον coachee.
Το ανθρώπινο μυαλό δέχεται από το περιβάλλον 11.000.000 πληροφορίες κάθε δευτερόλεπτο, όμως μπορεί να επεξεργαστεί μόνο 40. Άρα πρέπει να διαλέξει ποιο ελάχιστο κομμάτι να προσέξει και να επεξεργαστεί και ποιο τεράστιο μέρος να απορρίψει και να αγνοήσει.
Συνεπώς, η πραγματικότητά μας είναι μια επιλογή. Αυτό που θα επιλέξει για να συγκεντρωθεί κάποιος, αυτό είναι και που θα διαμορφώσει το πώς αντιλαμβάνεται και ερμηνεύει τον κόσμο.
Κατά την Barbara Fredrickson η θετικότητα είναι η σωματική, γνωστική και συναισθηματική κατάσταση του ατόμου όταν αυτό βιώνει θετικά συναισθήματα ή βρίσκεται σε θετική διάθεση κα αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα θετικών συναισθημάτων όπως είναι η αγάπη, η χαρά, η ευγνωμοσύνη, η γαλήνη, το ενδιαφέρον, η έμπνευση, η ελπίδα, η υπερηφάνεια, το δέος.
Tέλος, η θετική νοημοσύνη επαυξάνεται με τα εξής τρία βήματα:
Βήμα 1: Εξασθένισε τους δολιοφθορείς σου. Κύριος δολιοφθορέας:Κριτής Συνεργοί: controller, hyper-achiever, restless, avoider, victim, hyper rational κ.α.
Βήμα 2: Ενδυνάμωσε το σοφό σου: ενσυναίσθηση, εξερεύνηση, καινοτομία, πλοήγηση, ενεργοποίηση.
Βήμα 3: Εξάσκησε τη θετική σου νοημοσύνη

Συναισθηματικη Νοημοσυνη (Emotional intelligence)

Η ανάπτυξη επίσης της συναισθηματικής νοημοσύνης αποτελεί μέγιστο κέρδος για τον coachee, η οποία φέρνει:
-Αυτεπίγνωση
-Αυτορύθμιση – Διαχείριση συναισθημάτων
-Αυτοπαρακίνηση
-Ενσυναίσθηση
-Σωστή διαχείριση σχέσεων
Τι ειναι το Life Coaching
Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μπορείτε να με καλέσετε και στο 6994937641

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα σας καλέσω για να κλείσουμε ραντεβού.

Δευτέρα: Ραντεβού στο Γραφείο μου: Αγγέλου Μεταξα 21 Γλυφάδα

Τρίτη-Παρασκευή: Online Συνεδρίες